I'm A Happy Jewel

Playlist

01. One In A Thousand
02. 1-4-3 Acoustic
03. Stupid In Love
04. Gotta Talk To U
05. 헤어지지 못하는 여자
06. Hole In Your Face
07. Growl
08. How To Love


Annyeonghaseyo

Shining Star ♥
Welcome to my Paradise. Be nice to me and I'll be nice to you too. Hate me? click Here. Love me? Do Follow me. Don't forget to visit me often.

Tagboard


Credits
Template : Arrien Inspirit
Big Help : K I M
Nice View:Google Chrome
Owner: Little Anchovy


Just You Fever
14 Oct 2013 • 20:33 • 1 comments




Penyakit TW-Drama Holic aku datang balik dah xD.  Siapa dah tengok drama 'Just You' nie?
Seriously siape2 layan taiwanese drama, especially yang gendre RomCom aku recommend drama nie sesangat. Ceritanya so asdfghjkl *Q*

At first aku nak tengok drama ni sebab 1 main reason jer. Sebab 'husband' lama ada dalam nie. Aaron Yan xD. Tapi bila dah layan drama nie, makin lama makin best la pulak. Storylinenye pun best!







Like typical romcom jugak la. Love-Hate relationship. First gaduh2 lama2 suke.. Dah la tinggal 1 rumah, kerja kat company yang sama lak tu. Qi Yi (Aaron) CEO baru kat company tu. Time awal2 masuk dia dah set 'dating ban' rule. maksudnye pekerja takleh ade hubungan dengan pekerja lain. Liang Liang (Pompuan tu xtau sape nama realnye) lak dok pakat dengan kawannye nak buat Qi Yi jatuh cinta kat Liang Liang sebab diorang nak hapuskan rule ban dating. Ni sebabnya sebelum Qi Yi masuk company, kawan Liang Liang tu dah pakat nak kahwin dengan co-workernye, last2 terpaksa cancel sebab Qi Yi dah tetapkan siapa langgar rule tu terpaksa berhenti kerja.







Tak lengkap sebuah drama kalau takde love rival kan? xDD
Dean (I suka mamat nie *Q*). Kawan Qi Yi sejak dari U lagi. Biarpun a bit flirty, tapi being the gentleman he is, dia sanggup lepaskan Liang Liang kat Qi Yi biarpun dia suka kat Liang Liang.

Ding Jia Yu. The typical clingy bitchy EX-Girlfriend yang buat kita rasa macam nak cekik2 bagi mampus xD. She's the reason why Qi Yi buat Rule 'Dating Ban' tu in the first place.

Looks like they'll be my fav taiwanese drama otp after GuiWang (Gui Gui & Wangzi) and Raine Yang & Mike He (Don't know their otp name yet).
I mean it. How can you not ship these two cutie??



1 Comments:

Blogger eyqa yushaiza said...

ok baru perasan yang pelakon perempuan ni is puff. aha comelnya dia. memang ship sangat dia dengan heechul dalam we got married. puff and cherry oppa.. <3 <3 :D :D

21 May 2014 at 22:47  

Post a Comment