I'm A Happy Jewel

Playlist

01. One In A Thousand
02. 1-4-3 Acoustic
03. Stupid In Love
04. Gotta Talk To U
05. 헤어지지 못하는 여자
06. Hole In Your Face
07. Growl
08. How To Love


Annyeonghaseyo

Shining Star ♥
Welcome to my Paradise. Be nice to me and I'll be nice to you too. Hate me? click Here. Love me? Do Follow me. Don't forget to visit me often.

Tagboard


Credits
Template : Arrien Inspirit
Big Help : K I M
Nice View:Google Chrome
Owner: Little Anchovy


Crush?? Drama Much?
26 May 2012 • 16:08 • 0 comments
Annyeong!! Dah lama tak updet.. Nak berhabuk dah belog nie rasanya di tinggalkan lama2 camnie.
Saje nak gitaw I got a crush on someone!! hehehe..
Tapi sebelum tu Selamat menyambut cuti sekolah!!! Freedom untuk 2 minggu!!

Okay back to the main story, Yup, I do got a crush on someone,
Sharafina Shima Sanusi, yang cold-hearted, hati batu, takde perasaan yang orang selalu katakan dah terpikat kat seseorang. Hehehe. Mesti korang terpikir Crush q nie Korea ke? No, Crush ku kali ni bukan mamat Korea lagi taw. Kali nie real, orang Malaysia.. Hohohoh.

Aku kenal mamat ni dah 3 bulan, kami kenal dalam bas, selalu nya kalau time skola aq selalu naik bas awam kalau balik. Ade 1 bas nie aq dah memang biasa naik dah. Dah biasa dengan driver bas tu. bas tu la gak bas crush q slalu naik. Dia selalu tolong abang driver kutip tambang dalam bas. keje Crushie q dengan aq kalau dah berjumpa bergaduh jer.
Dia panggil aq 'Kecik', sebab aku nie kan Pendek. Aku pulak panggil dia 'Rabbit'. Sebab giginya macam arnab.. Hohoho. C Rabbit aka Mr.Crushie nie suka sangat menyakat, first2 tu memang la rimas. tapi lama2 dah terbiasa dah. Dah start dah tumbuh 'something' dalam hati nie.

2 Minggu yang lalu, C Rabbit tetiba jer layan aq baik sikit dari selalunya, first tu aq hairan la. Then time tinggal 6 orang jer dalam bas tu (aq, dia, driver bas, ngn ade 3 orang lain uh) Rabbit tetiba tanya aku:

Rabbit: Weh mana boy mu?
Aku: Aq manada boy, kalau hasben tu ada la.
Rabbit: Siapa la konon hasben mu tu? kecik2 sudah gatal nak kawin2.
Aku: *tunjuk gambar eunhyuk* Nie la hasben q. Hensem kan?
Rabbit: Ndak abis2 korea.
Aku: So? kenapa la jugak? jelez la tu.
Rabbit: Bagus lagi ko couple dengan aku. Aku jauh lagi hensem.
Aku: Ko? 100 tahun pun tak hengen aq couple dengan ko. Bagus lagi aq couple dengan arnab yang real dari ko. :P

Time aq cakap camtu bas memang dah park ngam2 depan rumah q. aku pun turun la. langsung tak dengar apa rabbit cakap. Esoknya time aq naik bas langsung tak nampak kelibat rabbit sekor 2. Rasa macam sunyi la pulak. 2-3 hari lepas tu aku tak nampak lagi dia. So aq tanya la abang driver mana arnab sekor 2 menghilang. Abang driver cakap rabbit dah takde. dia brenti kutip2 tambang lagi. Takde gak kat Tawau nie. broken hati ini mendengar kata2 tu. pedas!!

Tadi time aku naik bas, tak sedar rupa2 nya rabbit duduk kat seblah q.
Hepi la wat sementara sebab jumpa balik dengan dia. tapi yang tak beznye dia act 'cold' dengan aq tadi.
Jangan kan mengacau, panggilan kecik tu pun dia takde sebut. Langsung taknak tengok aq pun tadi.
Dia marah sangat ker kat aku??? Nado Molla.. Harap2 la boleh jumpa dia lagi, Harap2 dia menyakat aku lagi. I miss the old him.